Iniciativa Občanský sněm Čech, Moravy a Slezska

vznikla proto, že potřebujeme obrodit vztah k univerzálním hodnotám, ať jako jednotlivci vycházíme z jakýchkoliv myšlenkových „jistot“ duchovního, duševního či mechanického přesvědčení o životě a nejzákladnějším poslání člověka v řádu bytí a společnosti.

Na jedné straně se celosvětové dění točí kolem záchrany znehodnocené ekonomiky, na druhé straně se stupňuje honba alternativ za soběstačností.  Přesto se situace nelepší... Příliš mnoho lidí zapomnělo na autoritu svědomí umlčeného otrockým blahobytem devastujícím mezilidské vztahy na úkor příštích generací. S veškerou naléhavostí je proto třeba trvat na nepřípustnosti kompromisů ve správném vymezení, významu a hierarchii hodnot, jež jsou pro zdravý život člověka a společnosti nezbytné.

 

Tím dostane i úsilí po soběstačnosti a nezávislosti smysl, neboť zodpovědnost každého jednotlivce, podepřená morální silou hodnotového měřítka a spravedlivým podílem na zajištění základních životních potřeb, je tím nejlepším prostředkem, jak přivést člověka k hledání podstatného.

 

A právě síla a hloubka hodnot spojila lidi různých vyznání, filozofií a pohledů na svět, aby se v osobním životě i ve společnosti projevovali v duchu jejich inspirace a podstaty.

OS-ČMS je spoluautorem, nositelem a ochráncem hodnot na úrovni pilířů Všeobecné správy, Kultury a Hospodářství.

OS-ČMS

OBČANSKÝ SNĚM Čech, Moravy a Slezska

je spoluautorem, nositelem a ochráncem hodnot na úrovni pilířů Všeobecné správy, Kultury a Hospodářství.

KONTAKT

Centrální e-mailová adresa:

info@obcanskysnem.cz

Korespondenční adresa:

Občanský Sněm ČMS
vila Univers
Vrázova 5
700 30 Ostrava

Zasílání novinek

Chcete být informování o novinkách nebo probíhajících akcích? Zadejte prosím svůj e-mail.