Různé

Různé (16)

Jméno a příjmení
Text příspěvku
Opište kód Opište prosím znaky z obrázku. Nezáleží na velikosti písmen.
6. 4. 2015 16:49
Libor Vejdelek
Dobrý den,
myslím, že Vaše příspěvky vyzněly přesně tak jak zamyslite. Nemyslím si, že byste byl z těch, kteří by si přáli návrat do jha Rusů. Jsem přesvědčen o Vasich čistých úmyslech, z diskusi o SES jsem měl možnost dostatečně rozpoznat Vaše postoje. To o čem s Vámi teď diskutuji je vec trochu jiná. Jde o to, že způsob jakým prezentujete Rusko je podle mého názoru přesně tím co potřebuje ruska propaganda. Pokud se podíváme na ekonomickou vyspělost a na skok, který udělalo Rusko, tak to je přesně to o čem píšu. Pokrok Ruska je víceméně umerny ceně ropy. Proto jsem také psal o tom abyste si uvědomil jaké výrobky od nich znáte. Pracujete na počítači, který nevymysleli rusové, jezdíte německými auty, dětem dáváte čínské hračky ..... a co máme z ruska? Ropu a zemní plyn. Ale nechci to znovu opakovat a opisovat to co jsem napsal.
Armáda Rusů je samozřejmě vyspělou armádou, problém Rusů je v tom, že to je jediné co ještě umějí - valcit. Rusko má samozřejmě právo na svůj prostor, ale Rusko ve stavu v jakém je je skutečnou hrozbou. Pokud bychom nebyli členy NATO stejně jako pobaltské republiky, tak bychom asi měli vážný problém - to mi věřte. Zkuste si to představit, situaci kdy celá střední a východní evropa by nebyla členem NATO, představte si jenom, že USA by neměla zájem na demokracii ve střední a východní evropě. Jak si myslíte, že by to dopadlo? Já mam celkem jasno.
Podívejte se na dalsi aktuální vec - průjezd konvoje a jeho medializace. Z toho co jsme mohli vidět v TV to vypadalo jakoby Češi byli nejraději ve Varšavské smlouvě než v NATO. Diskuse o průzkumech veřejného mínění, kde na otázku zda je pro Čechy NATO dostatečnou zárukou bezpečnosti odpovědělo více než 60% občanů že ano. A na to konto začne Jiří Dojels vykládat o tom, že pruzkum STEMu je na čiší objednávku a že on má jiný pruzkum, kde na otázku zda si myslíme že je NATO zárukou míru ve světě odpovědělo kladně pouze 40% respondentů. A tady jsme u jádra pudla. Kdo v tomto případě vytvořil propagandisticky obraz? Kdo a co a kam posouvá skutečný stav věci. Pokud by se zeptali me tak bych na otázku zda je NATO zárukou míru ve světě tak řeknu - rrozhodně NE, protože vím, že to neni její úkol. Pokud byste se me zeptali zda si myslim, že je DOSTATEČNOU zárukou naší bezpečnosti, tak odpovím něco ve smyslu, že doufám, že ano, ale pochybnost budu mít, protože si dokážu představit situaci, když budou Rusové hodně tlačit na pilu, že se nas zapad nakonec vzdá. Ale pokud se me zeptáte na to, jestli je pro ČR nejlepsi volba členství v NATO, tak řeknu rozhodně ANO. A nyní se podívejte na to, kde začala diskuze v TV kde seděl jako host i Jiří Dolejš kam se to posunuto a co z toho vznikne. Nejhorší na tom, je že mu to v té diskuzi projde a že částečně jeho dílem je posunut obraz naší společnosti někam, kde to není pravda. Stejně jako chování prezidenta Zemana (stejně jako Klause). Přesně to je to co za určitých okolností může mluvit proti nám a je to přesně to co někdy v budoucnu může být přesně tím momentem, kdy tomu západu za to nebudeme stát a budeme mít pocit, že nas zapad zase zradil. A podívejte se dál třeba na dnešní reakci profesora Kellera v jeho komentáři na Novinky.cz. I on se snaží vytvářet dojem, že se jednalo o nějakou prehldiku vojenské techniky a že akce nebyla úspěšná protože na otevřené dny NATO (kde jde opravdu o přehlídku techniky) přijde řádově více lidí. Ve druhé polovině svého komentáře však ale již mluví o tom, že NĚKDO špatně organizoval manifestaci na podporu vojsk NATO. Osobně si myslim, že jedinou propagandu průjezdu konvoje dali udělala příručka propaganda, která se logicky bude snažit vyrábět obraz, že většina ceske společnosti si nejake průjezdu spojeneckých armad nesnese. Někde v jiné diskuzi zaznělo z úst proruskeho fanatika přirovnání průjezdu SPOJENECKÉ armády s prujezdem fašistických vojsk bývalým Československem. Děs a běs.
Rusko ve své současné podobě je krajně militaristickou zemí a je zřejmé že tato poloha jim vyhovuje. Je to koneckonců logické vyústění skutečnosti o které jsem psal. Rusko nedokáže hrát svoji ekonomickou silou ani druhé housle a po nástupu Činy ani třetí housle, jediné co dokaze je hrozit silou. Západu se samozřejmě do konfrontace nechce a rozhodně to není z důvodů, že by necítil dostatek síly, ale je to z důvodů principu vládnutí v těchto zemích. Narozdíl od Ruska. Snaha podsunout jakési oprávněně nároky Rusů na sféry vlivu je začátkem konce. Rusko by mělo svoji přirozenou autoritou přesvědčit, že je pro ostatní výhodné s nimi spolupracovat a nikoliv někam přijít a rozdupat zemí okovanou botou.
10. 1. 2015 18:15
matterhorn
dobrý den pane Mikši,
reaguji na Váš starší příspěvek o ukrajinské krizi. Zaujala mě pasáž, kde poukazujete na EU jako jakéhosi iniciátora konfliktu. Nezdá se mi to jako správná interpretace. Na Ukrajině před konfliktem zvítězily politické síly, které jasně deklarovaly směr Ukrajiny do EU. Toť politická vůle občanů Ukrajiny. Vlastní konflikt však měl počátek spíš v odmítnutí ze strany EU přehnaným požadavkům Ukrajiny o pomoc= rozuměj dárek - šlo o nějakých 160 mld EUR a to není zrovna málo. No a tímto odmítnutím došel dech ukrajinským proevropským silám. Takto jsem zaznamenal počátek konfliktu já.
Jinak Rusko je silné jen v době kdy samo nedělá bordel po světě. Psal jsem o tom mockrát ještě při vášnivých diskuzích o SESu. Síla Ruska je rovná ceně ropy a cena ropy je výsledkem reálné tvorby hodnot a to zejména na USA, Číně a EU. A jak se ukázalo v poslední době ropa již není nezastupitelná tak jak tomu bývalo a díky alternativním zdrojům jde cena šupem dolů a ještě větší sešup má Rusko, které se chová úplně stejně ještě hloupěji než většina arabských států. Problém Rusů je v tom, že sílu svého národa chápou stejně jako tomu bylo ve starověku - tj čím větší tím lepší. Místo toho aby přebytečné peníze (já tomu říkám daně vybrané ze světového pokroku) investovali do rozvoje vlastní země, do impulsu pro tvorbu nového lepšího a pokrokovějšího, tak tyto peníze utápějí pouze v posilování politické a geografické moci a touze po přepychu a luxusu.
Už jste vytiskli NPP? :-)
8. 3. 2015
Libor Mikš
A tak to vás zdravím pane Vejdělku. Možná jste si moje příspěvky ne zcela pečlivě přečetl, možná nejsem dost šikovný ve vyjadřování, a minimálně pro část populace vyznívají jinak, než jsem zamýšlel. Čili ještě jednou, USA zdaleka není tou ideálně organizovanou silou, a jde to s nimi z kopce. Příjem z prodeje surovin je pro Rusko podstatný, ale nemůžete je všechny považovat za nevzdělané a věčně opilé mužiky v zemljankách, kteří nic jiného neumí. Kvalita jejich výzbroje je minimálně srovnatelná, v některých ohledech dokonce lepší než USA. Věřte, že tohle pro mne není důvodem k nadšení. Podívejte se na nějaká srovnání a uvidíte, jak mohutný skok kupředu po ekonomické stránce v poslední době Rusko udělalo. Opravdu si myslíte, že je za tím pouze prodej surovin? Možná jste nepochopil, že já nejsem z těch , kteří se těší na to, že bychom opět mohli spadat do sféry vlivu Ruska. Pokud se podíváte na závěr prvního příspěvku, mělo by vám být jasné, v čem já vidím ideál. Jinak pouze pragmaticky sledují vývoj dění ve světě a odhaduji, kam povede. To vůbec nesouvisí s tím, co bych si já přál. A pro úplnost. Propaganda dnes vykresluje Rusko jako velké nebezpečí, které by bylo nejlépe z mapy odstranit. Takový postoj jen zbytečně eskaluje napětí, ze kterého nemůže vzejít nic dobrého. Já si myslím, že mají právo na existenci stejně jako kdokoli jiný. Určitě se nikdo soudný nemůže divit, pokud se snaží svoji existenci uhájit. To ale neznamená, že je v Rusku vše v pořádku a že by se mělo stát naším vzorem.
28. 2. 2015
Aaaaaaa - jsem myslel že jsem vystupoval pod tímto nickem, ale teď mi došlo že jsem u vás byl pod svým pravým jménem - Libor Vejdelek. Tak se omlouvám za zmatek.
No s tou zaostalosti Rusů je to víc než zřejmé. Podívejte se na to co jsou schopni vyprodukovat. Podívejte se jen na to jaké vůbec znáte jejich výrobky a jaké znáte výrobky z EU, Asie a USA. Je snad I-phone nebo HTC z Ruska? Je to Google? Je to Microsoft? Je to snad největší výrobce aut světě? Co je vůbec Ruska? Nafta, plyn, neroste suroviny .... a Lada Nova 35 let stare auto prakticky nezměněné. Potvrdit, že Čína možná, ale USA ani náhodou - to uz je zaslepenost - kdo jiný uz tu zbývá, kromě těch které jsem vyjmenoval? Reálná tvorba hodnoty není přece jen ze dreva vyrezana hračka. Je to tvorba SW, showbyznysu, služeb.... Naznačit vám může i to když se podíváte na to jak je kde uklizeno, na kvalitu obydlí. Nezlobte se, ale názory, které jsou u Vás prezentovány velmi často v sobě nesou jeden shodný znak - zpochybnit i to co je zcela zjevne a tím okolo sebe vytvářet jakousi auru děda vseveda, který vždycky zna nějakou hlubokou pravdu. Já neříkám, že neexistují skryté zájmy kdejakych skupin, které se snaží vždycky někde urvat nějakou výhodu pro sebe, ale na druhou stranu si myslím, že síla svobody je obrovská a že nakonec ten kdo dlouho držel silou své pozice je nakonec poražen silou progresivnejsi. Toto vše píšu jako reakci hlavně na to že zpochybnite USA jako zemí, která je schopna produkovat velke hodnoty a Rusko vyzdvihnete jako zemí vyspělou. Prostě si myslím, že si to ve skutečnosti nemyslíte, ale že to jenom říkáte/píšete protože to patří ke štábní kultuře. Já šišák myslím, že se věci mají nazývat pravými jmény. Pokud tedy vidím, že USA mají velkou sílu vytvářet velke hodnoty a zjistím, že je to v zásadě dobre zorganizovala země, tak nebudu tvrdit opak. Pokud si budu myslet, že tam mají bordel v sociální či zdravotní politice, tak to napisu. Pokud uvidím, že je Rusko zaostala země, která je schopna žít pouze z toho, že vykuta neco ze země tak to také řeknu. Pokud uvidím, že Čína udělala obrovský pokrok i přesto, že nemá politickou svobodu, tak nebudu dramatický říkat, že je to nějaka lež posunuta organizátorem NWO, ale budu proste přemýšlet proč se tak děje a v čem je podstata jejich úspěchu a co způsobilo, že ve srovnání s Ruskem udělá tato země neuvěřitelný pokrok .... rozhodně bych nenapsal jak Vy "no Čína budiz" - rozhodně bych napsal. "Čína určitě!" To jak píšete že USA více spotřebuje než vyrobí - to není správný argument na to co jsem psal. Já jsem psal o absolutní síle nikoliv o tom, že prostě v době, kdy jedna velká ekonomika -Čína má chybnou představu o tom, že generovat pozitivní saldo zahranicniho obchodu je velmi dobre tak se to někde musí projevit a kde jinde víc než u jejich největšího obchodního partnera. Bohužel je to charakteristické pro tento svet, nejste v tom sami. Slepé střevo byste si nenechal operovat od člověka, který nevystudoval medicínu ba dokonce ani od doktora, který ji vystudoval ale je to specialista třeba na očním. V ekonomice je to stejně rizikové akorát si to nepřipouštíme. Tak se stane že o penězích rozhodují politici a že třeba budou nejprve vyvíjet tlak na to aby se eurem platilo po celé EU a pak zase budounbranit odejít z EURa zemí pro kterou by bylo dávno lepší tam nebýt jako třeba Řecko atd.
Malá skupina lidí si jen myslí, že ovládá svet, ale vždycky přijde někdo nový, mladší a silnější, který jim privilegia vyfoukne a pak nezestárne a snaží se hlídat si svůj píseček, ale to je prirozene. Kdyby to v USA bylo podobně jako v Rusku, tak by rozhodně nevzniknul ani Google, ani Facebook ani Apple. Naopak tam kde jsou v USA stare struktury, tam pokrok nevidíte (automobilový průmysl). V Rusku jsou ale stare struktury všude a proto těžko souhlasit s názorem, který zde prezentujete - tedy vnímání nějakého příslibů lepších zítřků pod ruským vlivem. Je až neuvěřitelné jak dokážete nevidět nesvobody rusů v jejich vlastní zemí. Nevidět to jak Pětin zneužívá národní hrdosti a prodává jim pocit síly, pocit že někde něco vyvalci a že ukážou jak jsou silní. Ne pane Miksi, z Ruska nic dobrého nečekejte uz jen proto, že taková Obcanske sdružení jako je to Vaše by tam asi nemělo na růžích ustláno - nebo, jasne pokud do doby dokud byste všude hlásal jak to dělá Putin dobre tak by Vám dobre bylo, ale co kdybyste si najednou začal myslet něco jiného? Jste si opravdu jistý, že by Vám to prošlo? Myslíte si, že je to snadné dělat v Rusku opozici? Myslíte si že je snadné začít podnikat v Rusku? Myslíte si že je rozumné dat 160 mld EUR do zeme ve které 99% schlamstne korupční politik? Za toto je zodpovědná nejen Ukrajina, ale i rusky vliv, který tuto zemí udržoval v nebezpečné korupci. Ukažte mi prosím ještě nějakou jinou než afrikou zemi, která bude mít ceník korupčních poplatků vyvěšeny na internetu. Tato země uz uspěla ke katarzi dlouho. To co se tam děje je jen logické vyústění 20 letého vývoje pod ruským vlivem. A tomu vy říkáte dobre zítřky pod ruským vlivem. To je zase moje indicie.....
27. 2. 2015
Libor Mikš
Ještě poznámka k těm 160 mld EUR, které podle vás chtěla Ukrajina jako "dárek". Jiné zdroje uvádějí, že tato částka byla jako kompenzace součástí dohod, na jejichž základě se Ukrajina tuším už v 90 letech vzdala svého jaderného arzenálu. Bohužel jí nebyla nikdy zaplacena. Přístupové smlouvy do EU rušily platnost všech smluv předchozích, tedy rušily i tento nesplněný závazek vůči Ukrajině. Tolik snad jako pohled "z druhé strany".
20. 2. 2015
Libor Mikš
Dobrý den,
omlouvám se, neuvědomuji si ve vašem případě, pod jakým nickem jste vystupoval v diskusi SES. To ale není v tuto chvíli důležité. Je celkem přirozené, že lidé vnímají dění ve světě různě. Záleží na tom, do jaké míry se jim podaří proniknout pod pokličku zastřenou zejména hustou mlhou vytvářenou veřejnými médii. Já ve svém příspěvku uvádím, že si každý musí udělat obrázek sám, a ten se nemusí nutně shodovat s tím mým. Při pohledu "zvnějšku" je samozřejmě možné situaci popisovat tak, jako jste učinil vy. Mi se zdá váš pohled poněkud ovlivněný předsudkem, že Rusko je zaostalá země řízená lidmi zamrzlými v minulosti, a že USA je onou světlou silou šířící lepší zítřky. No, jde o to, jak si ty lepší zítřky kdo představuje. Trošku jsem se pousmál nad tím, kdo podle vás vytváří hodnoty, Čína? Budiž, ale USA? Jistě, něco vytvářejí, ale stále mnohem méně v poměru k tomu, co spotřebují. Já nejsem nějakým horlivým "rusofilem", ale v současné době se mi zdá pozice Ruska pro budoucnost mnohem více pozitivní než aliance NATO/USA. A to se na druhé straně klidně prohlásím za "amerikanofila", protože běžné Američany za své nepřátele nepovažuji. Tou lidstvu nepřátelskou sílu představuje poměrně malá skupina lidí, a zdaleka v ní nejsou zastoupeni jen Američané. Já zatím nemám na svém pohledu co měnit. Naopak, s postupem času se objevují stále nové indicie, které tuto moji původní představu podporují.
NPP zatím nemáme, a určitě nebudou "vytištěny". :-)
8. 6. 2014 12:46
Pavel Derkač
Ano, těch odpovědí na situaci na UK může být více + že se jedná vlastně i o následek – 'smysl v životě je podle nich uspokojování žádostí těla a ega'...+ že řešením i zde by byla změna společenských hodnot, na ty které přináší a navrhuje – OS ČMS.
Napadá mě:
- Ano, potřebná změna hodnot.
- Existují vnitřní a vnější hodnoty.
- OS ČMS navrhuje určité vnější hodnoty (jedinec+okolí).
- Říká se, že každý musí začít u sebe – vnitřní hodnoty – aby právě díky nim ony (tyto) vnější hodnoty nejen odhalil (autor), ale aby je díky nim i ostatní poznali jako ty správné,spravedlivé.
- A jaké vnitřní hodnoty vyznává jedinec západního světa?
- Proč tak málo lidí poznává správnost vnějších hodnot dle OS ČMS?
- Je potřeba to říci přímo – většina jedinců západního světa vyznává hodnoty dle satanismu!
- Drtivá většina těchto jedinců si toho ani není vědoma.
- Stačí si zjistit, jaké je znění satanského devatera. Aby i bylo zřejmé, že zde nechci jen bubákovat prázdným a zprofanovaným pojmem.
- ti mocní západního světa, toto devatero, jistě velmi dobře znají – vpilo se jim do krve – do 'Já'. Stačí trochu pátrat a není pochyb.
- a tito, kteří vládnou (už snad i nejen západnímu) světu, vnášejí ony hodnoty do společnosti skrze jejich politiku, kulturu, jejich media, finanční systém atd.
- podprahově vnášejí tyto hodnoty do podvědomí lidí (+ že jsou správné)
- a proč to dělají? Protože se jim to vyplatí. Ostatním nakukají, že se to vyplatí i běžným občanům (aha, proto ty krize, války...) - ano, ostatní trpí, ale oni stále vydělávají + v krizi doslova skupují svět – příprava na NWO.
- Západní svět se našel – ve zlu.......v polopravdě, kterou mají za pravdu.....snad jen zatím!
- Východní svět se hledá...
- Zvláštní, že my (někteří) ve střední Evropě známe řešení – máme co světu dát. Možná právě proto, že vidíme co se nalevo a napravo od nás děje. Jsme jako ve středu vah, a proto to dokážeme porovnat, vyhodnotit – zvážit.
29. 5. 2014 15:00
Pavel Derkač
No...možná, že i ony propagandy (za obě strany) tvoří zákulisní strana třetí – NWO (pomocí svých západních médií)......kdy pomalu snad i začíná platit, že - západní = NWO...
2. 6. 2014
Jaroslav Hauser
odpovědí může být více, jden náyor třeba tvrdí, že "Putin a Obama: dvě strany téže mince"; nám zbývají možnosti - buď se přiklonit na jednu stranu= přijmout argumentaci jednoho pólu a nebo si pomocí kritické analýzy vytvořit vlastní názor. K přemýšlení může napomoci i zajímavý rozbor na zvedavec - dot -org z 2.června
29. 5. 2014 13:22
Pavel Derkač
Ale mohl by je mít ten, kdo vyznává hodnoty které vyznává + žije tam (žil tam, pobývá tam) – proto jsem myslel na P+S.
Říkáte probíhající (lživá) propaganda z obou stran (zaujatá média, atd), asi ano, ale v odkazu Neil Clark poukazuje na propagandu jedné strany (tedy nevyvážené?). Děkuji ale za onen odkaz - souhlasím s otázkami, které si tam Neil Clark klade + odpovídá.
Říkám si pak ale, pokud existuje tato západní propaganda, pak není potřeba, aby i druhá strana tvořila obdobnou propagandu vůči této straně (pokud se tak děje). Jedině, že by toto zlo onou propagandou měnila v dobro (asi ne). Nebo toto zlo měnila propagandou v ještě horší zlo (křivda vůči zlu? - křivda není nikdy správná – ukřivděné zlo produkuje větší zlo!). Nebo propaganda vůči svým zájmům – zde nemohu hodnotit. Prostě, jedna strana by neměla mít potřebu tvořit propagandu – pokud nejsou obě strany na straně zla. Představuje zde vůbec jedna strana dobro? Nebo spíše jedna strana představuje méně zla (?). Chtěli se referendem připojit k jedné straně...dobro by bylo, kdyby chtěli být sami sebou...možná jim to ale ona jedna strana více umožní (zde momentálně neznám přesné znění Ruské ústavy)...jen rychlo-úvaha...
28. 5. 2014 21:54
Jaroslav Hauser
Nikdo nemá k dispozici žádné nestranné informace, podle kterých by bylo možné se orientovat. Pokud probíhá občanská válka, a ta už podle mého je v plném proudu, jsme krmeni propagandou z obou stran konfliktu. Když pak o celém tomto konfliktu přemýšlím bez zaujatosti z jedné či druhé strany, pak s ohledem na u nás převažující zpravodajství je zde několik zarážejících faktů, které precizně vyjádřil anglický novinář Neil Clark ve svém článku " I’m confused, can anyone help me?" z poloviny dubna tohoto roku. Do češtiny byl přeložen 19.dubna na serveru freepub-dot-cz.
29. 5. 2014
Pavel Derkač
Ale mohl by je mít ten, kdo vyznává hodnoty které vyznává + žije tam (žil tam, pobývá tam) – proto jsem myslel na P+S.
Říkáte probíhající (lživá) propaganda z obou stran (zaujatá média, atd), asi ano, ale v odkazu Neil Clark poukazuje na propagandu jedné strany (tedy nevyvážené?). Děkuji ale za onen odkaz - souhlasím s otázkami, které si tam Neil Clark klade + odpovídá.
Říkám si pak ale, pokud existuje tato západní propaganda, pak není potřeba, aby i druhá strana tvořila obdobnou propagandu vůči této straně (pokud se tak děje). Jedině, že by toto zlo onou propagandou měnila v dobro (asi ne). Nebo toto zlo měnila propagandou v ještě horší zlo (křivda vůči zlu? - křivda není nikdy správná – ukřivděné zlo produkuje větší zlo!). Nebo propaganda vůči svým zájmům – zde nemohu hodnotit. Prostě, jedna strana by neměla mít potřebu tvořit propagandu – pokud nejsou obě strany na straně zla. Představuje zde vůbec jedna strana dobro? Nebo spíše jedna strana představuje méně zla (?). Chtěli se referendem připojit k jedné straně...dobro by bylo, kdyby chtěli být sami sebou...možná jim to ale ona jedna strana více umožní (zde momentálně neznám přesné znění Ruské ústavy)...jen rychlo-úvaha...
27. 5. 2014 11:47
Pavel Derkač
Dobrý den. Bylo by prosím možné nějaké obecné, názorové (nejlépe faktické) vyjádření k onomu smutnému dění na Ukrajině? Nejlépe od členů Petra + Svitlany – doufám, že jste v pořádku! Mohl bych o to požádat?
3. 7. 2014
Pavel Derkač
Děkuji vám za reakce…za tuto malou poradu…
Petře, děkuji i za ono přání, také vám to přeji…vlastně nám všem.
11. 6. 2014
Petr CHelčický Hradil
Milý Pavle, já i Světluška jsme plní mnoha názorů na dění v Ukrajině a to od lidí přímo z Ukrajiny, dále z Ruska či Česko-Slovenska. Tyto názory jsou natolik protichůdné, že obecný závěr by byl příliš zabarven námi samotnými. Jednoznačně však cítíme více než znepokojení - umírají naši bratři, modeluje se nový "super nepřítel", jsme vtaženi do hry, která je nám cizí - vzdor tomu všemu máme o to větší chuť a motivaci k práci v rámci společenského života. Děkujeme za Tvůj zájem a přejeme Ti dostatek sil, nadhledu a světlo na cestě poznání. Petr a Světluška
1. 6. 2014
Libor Mikš

Dobrý den pane Derkači, pokusím se něco napsat já. Děkuji vám za otázku, protože dění na Ukrajině je opravdu jednou z nejdůležitějších věcí, které ovlivňují budoucnost nás všech. Je velmi těžké psát nějaké stanovisko s informačním zázemím běžného občana žijícího v prostředí "české demokracie". Nechť si tedy každý čtenář postupně vytváří svůj vlastní obraz při studování co největšího spektra zdrojů, a zejména mějme na paměti jednu z osvědčených zásad římského práva "nechť je slyšena i druhá strana". Abychom se zorientovali v současném dění, musíme mít představu o pohnutkách těch, kteří rozhodují, a o tom, v jakém prostředí se tyto pohnutky rodí. A tím se nikdo netají. To, co má smysl v životě, je podle nich uspokojování žádostí těla a ega. K tomu jsou nutné peníze a zdroje, a k těm vede moc. všeho je podle obecného mínění nedostatek, proto je třeba o vše bojovat s ostatními. Smyslem života pro ně není práce na vytváření hodnot, nýbrž zábava a opájení se vlastní mocí. Aby na to zbyl čas, je nutné k vytváření hodnot přinutit jiné a parazitovat na nich. Takový je obraz dnešního liberálního a "demokratického" světa. Manipulace lidmí a parazitování se dnes schovává za svobodu podnikání. Tento výrok ovšem není ekvivalentní, takže jej není možné obrátit a řící, že všichní podnikatelé jsou parazité.


A po tomto úvodu se blížíme k cíli. Největším parazitem dneška jsou USA, kterým zdatně pomáhají a někdy konkurují (nyní myšleno v tom parazitování) zejména vyspělé státy EU. Základním nástrojem je pro ně finanční systém, tedy US dolar a na podobném principu zbudované EURO. V dobách studené války existovala dvě centra moci, také SSSR úspěšně vysávala své kolonie. Dlužno dodat, že inteligentní parazit se chová tak, aby svého hostitele nezničil, protože by přišel o zdroj obživy, tedy podřezal by si větev. Po pádu železné opony SSSR zanikl a EU si dokonce některé vazaly přijala do svých řad. Od začátku opravdu nešlo o nic jiného, než získat "vazaly", protože jejich ekonomika šla do kelu. Dnes je situace natolik vyhrocená, že již není prostor pro "chování se inteligentně", Všem "teče do bot". Parazitický systém USA-EU zoufale hledá další "hostitele". Pří tom zoufalém hledání si nějak neuvědomovali, nakolik opět roste síla Ruské federace a její schopnost postavit se na odpor. Tohoto medvěda srazili po roce 1989 na kolena a domnívali se, že se jim již do cesty plést nebude. Připravovaný Euroasijský svaz je opravdu reálnou hrozbou pro parazitické manýry USA. jde jim doslova o přežití. V této souvislosti je nutno dodat, že pod pojmem USA si nepředstavujme běžného občana, nýbrž mocenskou a nadnárodní kliku s bankéři v čele. Běžný občan USA se postupně stává stejným vazalem systému jako my. A právě na něj dopadne nejvíce veškerá tíha zhroucení ekonomiky postavené na US dolaru.


Pravdou je, že snahou o ovládnutí Ukrajiny NATO bezprostředně ohrožuje bezpečnost Ruské federace, a ta musela, chtě nechtě, zasáhnout. Co je největší tragédie tohoto konfliktu? Že zájmy Ukrajiny jsou až na posledním místě. Zlepšení životních podmínek běžného Ukrajince nikoho nezajímá. V současné době to vypadá, že konflikt vyvolalo EU s USA v zádech, takže oni představují ty "zlé". Ruská federace byla do tohoto konfliktu vtažena, ale k označení "hodná" má daleko. Momentálně považuji vzhledem k situaci kroky RF za velmi umírněné a to hodnotím kladně. Ovšem kdykoliv může dojít ke změně ve vedení RF a její politika se může stát mnohem agresívnější. Jediné opravdové řešení vidím ve změně světové politiky, nyní řízené z pozice síly, na politiku zaměřenou na spolupráci s ohledem na maximální užitek pro všechny. To se ovšem dnes může jevit jako čirá utopie. A utopie to bude do té doby, než se změní myšlení nás, obyčejných občanů. Změnu myšlení těch mocných, zaslepených svou mocí, totiž očekávat nelze. Není to vůbec jednoduché, pokud by se takto začal chovat jen jeden partner, pak by jej ti ostatní, jednající z pozice hrubé síly, ať již ekonomické nebo vojenské, převálcovali. Právě my, OS-ČMS, jsme jedním z těch, kteří o takovou proměnu usilují.

Novinky a události

8.8.2017

Vyšla nová kniha

Dovolujeme si vás upozornit na vydání nové knihy Petra Havlíčka s názvem "Kladivo na politiky". V případě vašeho zájmu se obracejte na web Pozitivního světa

8.8.2017

Volby 2017

dovolujeme si vás upozornit na nově vzniklý politický subjekt s názvem "Hnutí Cesta". Jeho program a myšlenky prezentované na webových stránkách

www.hnuticesta.cz

 

Více
21.3.2017

Hodnocení uplynulého roku 2016

Jako každý rok se v přiloženém souboru zamýšlíme nad uplynulým rokem 2016.

>> zobrazit pdf
načíst další

OS-ČMS je spoluautorem, nositelem a ochráncem hodnot na úrovni pilířů Všeobecné správy, Kultury a Hospodářství.

OS-ČMS

OBČANSKÝ SNĚM Čech, Moravy a Slezska

je spoluautorem, nositelem a ochráncem hodnot na úrovni pilířů Všeobecné správy, Kultury a Hospodářství.

KONTAKT

Centrální e-mailová adresa:

info@obcanskysnem.cz

Korespondenční adresa:

Občanský Sněm ČMS
vila Univers
Vrázova 5
700 30 Ostrava

Zasílání novinek

Chcete být informování o novinkách nebo probíhajících akcích? Zadejte prosím svůj e-mail.